Nagyításhoz kattintson a képre!

Pünkösdi ünnep Siófokon

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon! Ingyenes, nyárváró programkavalkád május 26. és 29. között Siófokon, a hajóállomáson és a Rózsakertben! Négy napon keresztül szuper programokkal vár Titeket a nyár fővárosa Pünkösdkor.

Ünnepi felvonulás, megnyitó, koncertek, testvérvárosi küldöttségek, táncbemutatók, gyerekkoncertek és programok, egészség délután, játszóudvar, kézműves és gasztro vásár, veterán jármű kiállítás és sok más.. Gyertek Ti is és töltsétek a Pünkösdi hétvégét Siófokon.

Helyszín: Siófok, Hajóállomás

Május utolsó hétvégéjén a hajóállomás környéke megtelik élettel és rózsaillattal a Pünkösdi Rózsafesztivál keretében, ahol színes vásári forgatag, rózsaültetés, gyermekprogramok sokasága fogadja a vendégeket, megnyitva a 2023-as nyári szezont. Vendégül látjuk városunk testvértelepüléseit és a Rózsakert megújulását ünnepeljük. Fellép a siófoki kötődésű KFT zenekar és Pünkösd vasárnap ünnepi koncertet ad Zséda, majd az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes jubileumi műsora zárja az ünnepi hétvégét.

Siófok-2023. május 2. Pünkösdkor rózsák között nyitják meg a nyári szezont Siófokon! Színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az 55 éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várják a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén. Az eseményen először adják át a Varga Imre Művészeti díjat a szobrászművész születésnek 100. évfordulója alkalmából és kiderül, ki kapja idén a Kálmán Imre emlékplakettet és a Siófok turizmusáért díjat 2023-ban.

Az egyedi rózsás arculatú és hangulatú siófoki eseményen minden érdeklődőt várnak a családi és gyerekprogramok, kreatív műhely, veterán jármű kiállítás, az Alma Együttes és Gryllus Vilmos gyermekkoncertje. A siófoki Pünkösdi Rózsaünnepen fellép pénteken a The Carbonfools zenekar, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsolja el a látogatókat a csodálatos színekben pompázó Rózsakert szomszédságában.

Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára. A rendezvénytéren, egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosítja a hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában.

Az esemény különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel. A szervezők várják a lakosok és látogatók csatlakozását a menetbe a Fő tértől egészen a Rózsakertig. A szezonnyitón Dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere ünnepélyesen átveszi a nyár fővárosának szimbolikus kulcsát, mellyel hivatalosan is kezdetét veszi a 2023-as nyári turisztikai szezon az idén 55. jubileumát ünneplő városban. A rendezvény színpada ad otthont idén a Balatoni Szövetség díjátadásának, valamint Waldheim, Porec és Gyergyószentmiklós testvérvárosok által hozott kulturális és művészeti fellépők vendégműsorának.

A Pünkösdi hétvége a Rózsaünnep színes programjai mellett számos lehetőséget kínál a Siófokra érkezőknek: a Kálmán Imre Emlékházban az állandó kiállítás mellett május 27-ig megtekinthető az Ecset és véső – képzőművészeti válogatás. A BRTK Könyvtárban május 25-én délután Mesedélután hangterápiával: A kis hableány – varázslatos hangokkal várja a kisebbeket, majd május 26-án, pénteken 17.00 órakor Dragonits Márta: Ars Sacra - Szent Művészet előadása lesz, ahol közreműködik a Siófoki Női Kar.

PROGRAMOK

Május 26. péntek:
19:30. The Carbonfools

Május 27. szombat:
9:45 Dr. Zákonyi Ferenc emléktábla koszorúzás- Kálmán Imre sétány
10:00 Kálmán Imre emlékplakett átadás - Millennium park
10:20 Pünkösdi ünnepi felvonulás a Millennium parkból a Hajóállomásra
11:00 Megnyitó ünnepség - Hajóállomás
11:45 Csuti Csaba és a Bónusz Együttes, retro magyar slágerek
13:45 Testvérvárosi küldöttségek köszöntése
14:30 Testvérvárosok művészeti bemutatkozása a színpadon
15:30 Nyugdíjasok Siófoki Egyesülete, Balatoni énekek és versek
16:00 X-Press Tánc és Sportegyesület, látványtánc előadás
16:30 C&M Dance Stúdió, versenytánc
17:00 Jeratel Hastánc Stúdió
19:30 KFT Együttes - Balatoni nyár

Május 28. vasárnap / Gyereknap:
10:00 Lóca Együttes - Két szál pünkösdrózsa
12:30 Alma Együttes - Almamánia
14:15 Bogár Muzsika gyerekzenekar - Mindenki volt gyerek
16:00 Gryllus Vilmos - Maszkabál
19:30 ZSÉDA - Pünkösdi koncert

Május 29. hétfő:
12:45 Reménység Alapítvány köszöntő
13:00 Vattacukor Zenekar
14:10 Harmony Dance Tánc és Sportegyesület
14:40 Kutyaterápiás bemutató
15:20 Rianás Együttes, Örökzöld slágerek
16:00 Játssz velünk, mókás gyerektorna
17:00 Balaton Táncegyüttes
18:00 Tombola
18:30 Dél-Balatoni Kórus
19:00 Pesterzsébeti Lajtha László Ifjúsági Fúvószeneka
 

Települések Siófok közvetlen közelében

Program info
 • TELEPÜLÉS
  Siófok
 • CÍM
  Siófok Fő tér 2.
 • TELEFON
  84 696236,
 • E-MAIL
  siofokguide@gmail.com
 • NYITVATARTÁS
  05.26-05.29 - 
Programtípus
 • Családi programok, Koncertek és fesztiválok, Hagyományőrzés, folklór
helyszín
 • Balaton
Település ismertető
 • Siófok

  Siófok a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik. Északról a Balaton, keletről a Mezőföld szélét képező hullámos fennsíkok, délről és nyugatról...

Szállások Siófokonés környékén


További találatok: |