TOP 10 beltéri program rossz időre

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

TOP 10 beltéri program rossz időre

Feltöltve: 2016-09-07

Íme a 10 tökéletes beltéri program országszerte: nézhetünk cápaetetést, belekóstolhatunk a villámkészítésbe, Öveges professzor kísérleteivel szórakozhatunk, megnézhetünk egy igazi napkitörést, mindent megtudhatunk a fákról, vulkán gyomrában sétálhatunk, belepillanthatunk a leghíresebb kerámiagyár titkaiba, és eltölthetünk akár egy egész napot is a Varázshegyben.

1. FUTURA – Tudománykedvelőknek

Mosonmagyaróváron a természettudományok rejtélyes világát tapasztalhatjuk meg a számtalan elképesztő játék, kiállítás és show közben. Van itt a nagyobbaknak Pániklabor szabadulós játék, villámokat generálhatunk a Tesla transzformátorral, modellezhetjük az űrkutatást, kipróbálhatjuk a repülőgép-szimulátort és még rengeteg dolgot, amit ebben a videóban gyűjtöttek össze.

2. CSOPA – Fizikarajongóknak

A budapesti Csodák Palotájában hasonlóan tudományos ihletésű, fantasztikus játékokkal találkozhatunk. Ha óriás zongorán játszanánk, kipróbálnánk, milyen a gigantikus optikai csalódás vagy elheverednénk egy igazi fakírágyon, feltétlenül keressük fel az Öveges professzor megálmodta fizikai csodapalotát.

3. TROPICARIUM – Bátor cápászoknak

A Csodák Palotájával egy helyen találjuk a teljesen más jellegű, a gyerekszáj által „cápás állatkertnek" nevezett trópusi állatkertet. A Tropicariumban minden csütörtökön cápaetetést láthatunk, lehet ráját simogatni, majmokat etetni, a fejünk fölött átúsznak cápák, különleges halak. Láthatunk aligátort, majmokat, rovarokat is.

4. PANNON CSILLAGDA – Űrfürkészeknek

Bakonybél Zirc és a Bakony legmagasabb hegyének közelében álló község, s amellett, hogy Cseh Tamás gyakran táborozott itt, nevezetessége, hogy nagyon alacsony a fényszennyezettsége. Épp ezért is épült meg itt a hatalmas csillagvizsgálóval felszerelt planetárium. Beöltözhetünk űrhajósnak, láthatunk napkitöréseket, űrjáró autót, sőt, egy fantasztikus 3D moziban is kutathatjuk az ismeretlen világűrt.

5. TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM – Kalandvágyóknak

Poroszló ikonikussá vált épületét felröppenő madárról mintázott tornyáról már messziről megismerjük. Mit találunk itt a 4 szinten? Európa legnagyobb édesvízi akváriumét fura csőrös halakkal és minden honos vízi élőlénnyel, hüllőket és kétéltűeket, 3D mozit, a tetőn egy teljes panorámát adó kilátót. A 10 hektáros parkjában - ha az időjárás engedi - honos állatokkal találkozhatunk, mint a pöttyös dámvadak, a fekete kabátos kormoránok vagy a vidáman sürgő-forgó vidrák. Az állati bemutató után még mindig számos programra tudunk benevezni: vannak vízi játékok, csónaktúrák vagy a tó közepébe kalauzoló vízi sétány, de kerékpározni és vízitúrázni is lehet. Megjegyzés a felnőtteknek: kiváló tiszai halászlevet lehet kapni a környéken.

6. TAPOLCAI-TAVASBARLANG - Extrém barlangászoknak
Tapolca a Balatonnál akkor is jó választás, ha már nincs strandszezon. Ugyanis kirándulóhelynek sem utolsó, kiváló pisztrángot ehetünk a környéken, és ami még fontosabb, hogy egy egész napos fedett programot is tervezhetünk úgy, hogy igazából egy természeti csodában töltjük el jelentős részét. Ez pedig nem más, mint a körbe sétálható és csónakázható tavasbarlang. A barlang felett egy egészen gazdag látnivalót és interaktív játékokat vegyítő látogatóközpont épült pár éve.

7. Kemenes VULKÁNPARK – Katasztrófaelhárítóknak

Celldömölk mellett van egy kihunyt, régi vulkán, aminek besétálhatunk a belsejébe, de ez még nem minden! Kipróbálhatjuk, milyen egy vulkán vagy gejzír kitörés, interaktív űrutazást tehetünk a Marsra és a Jupiterre is.

8. MINIVERSUM – Modellezőknek és vasutasoknak

Magyarország legnagyobb terepasztalán a vonatozás, a modellezés, az irányítás és a makettház-építés minden szépségét megismerhetik a gyerekek. A részletgazdag, folyamatosan mozgásban lévő terepasztalon pedig Magyarország, Ausztria és Németország nevezetességei, jellegzetes tájai elevenednek meg.

TIPP! Ha tetszett a Miniversum, érdemes felkeresni a másik nagy modellkiállítást Keszthelyen is, ahol Magyarország legtöbb furcsa múzeumát is megnézhetjük egy füst alatt.

9. ZSOLNAY Kulturális Negyed – Művészlelkeknek

Pécs kulturális negyede egy igazi elvarázsolt világ. Nagyon sok szép kerámiát láthatunk, bekukkanthatunk a gyár titkaiba, ahol megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk, hogyan kell azokat megfesteni és kiégetni. Van kakaóbár és bábszínház a gyerekeknek, babzsákfotelek az ücsörgéshez, csupa rózsaszín kiállítás, bekukkanthatunk a Varázstérbe.

10. VARÁZSHEGY – Kis biológusoknak

A Budapesti Állatkert nagy sziklájának a gyomrában összesen négy izgalmas szintet járhatunk be, ahol az őstengerektől elkezdve a mikroszkopikus és rovarvilágon át megismerkedhetünk a Darwin laborral, az óriás élőlények életével. Az Űrbázison a Marslakókat, a Sötétlabirintusban pedig a denevéreket leshetjük meg. Természetesen érdekes 3D filmeket és igazi állatbemutatókat is láthatunk baglyokkal, majmokkal.

Forrás: itthon.hu