Mediterrán sziget a Balatonon - Hotel Azúr****

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Mediterrán sziget a Balatonon - Hotel Azúr****

A négycsillagos Hotel Azúr Siófok egyik legnagyobb szállodája, közvetlenül a Balaton partján épült, saját homokos stranddal a kertjében – nem utolsó szempont a helyszín kiválasztásakor, amikor nyár derekán, a legnagyobb hőségben elindulunk a magyar tenger felé.

align=left A mediterrán hangulatot árasztó épületek, a meleg színek és a hatalmas kert látványa rögtön kellemessé teszik a megérkezés izgalmas pillanatait. Mindenki boldog és elégedett, úgy látszik, jól döntöttünk. A bejelentkezés gyors és fájdalommentes a hosszú check-in pult előtt, ahol többen is szorgoskodnak a pult másik oldalán, így még azelőtt hozzájutunk a kulcsunkhoz, mielőtt a gyerekek unatkozni kezdenek, aminek ebben a helyiségben nem lehet jó vége.

align=left Négyszemélyes családi apartmant kapunk a recepció legtávolabbi, legcsendesebb részére eső épületszárnyban, a földszinten. Nem bánom, mert így a hatalmas terasz mentén még egy szépen gondozott füves sáv is húzódik, illetve az udvart a terasz felől is könnyen elérjük, ahol bőven van hely labdázni, fogócskázni. Az amerikai konyhás nappaliból, fürdőszobából és egy hálószobából álló modern apartman szépen berendezett, tágas és világos. A teraszt fapallókkal borították, így a levegőben kellemes fa illat száll, ha a kertből érkező fenyőfáké mégsem lenne elég. Meghitten üldögélhetünk itt, míg a gyerekeket biztonságos közelségben tudhatjuk az udvaron. A felnőttek, amennyiben a hálószobát választják, búcsút kell inteniük az esti televíziózás örömeinek, mert készülék csak a nappaliban van, viszont itt reggel vehetjük hasznát, ha mesefilmmel ösztökélnénk öltözködésre gyermekünket.

align=left Hogy a partig lejussunk, keresztül kell szelnünk egy hosszú folyosót, a wellness- és fürdőrészleget, majd átsétálni az ősfás ligeten, amely csodás nyugalmat áraszt. És máris a lábunk előtt hullámzik a Balaton, amely mint mindig, most is remek formában van, türkiz vízén fehér fodrokat vet a szél. Ott a nádas a vadkacsákkal, a könnyű szélben vitorlások hasítanak a tó közepe felé, míg a horizonton feltűnnek a csopaki borvidék dombjai. Idilli környezetben a Balaton minden esszenciája. Bár a homokos strand fürdésre csábít, aki mégsem szeret élő vízben lubickolni, az a fürdőközpont - összesen 1000 m2 vízfelületű - medencéi közül választhat. Az épületen belül jakuzzi és egy hatalmas, fűtött élménymedence található, benne vízköpővel, vízgombával és az izgalmas sodrófolyósóval, ami minden gyerek körében osztatlan sikert arat. Az 50 m2-es termálmedence 36 fokos nagyberényi termálvize létfontosságú alkotóelemeket tartalmaz. Nagyberény a Balatontól 15 km-re, a somogyi lankák kapujában található, 1091méterről feltörő termálvize főleg mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások gyógyítására ajánlott. Hatása akkor érvényesül igazán, ha többször rövidebb ideig tartózkodunk vízében.

align=left A szabad ég alá egy fűtött gyermekmedencét pancsolóval és egy hűs vizű úszómedencét is építettek. Mivel szimpatikus napozóágyak egész seregét telepítették a külső medencék köré, mi is itt alakítottuk ki bázisunkat. A medencék mellett, az épület árkádja alatt működik a Zorba Grill Terasz, ahol reggeltől estig mérik az italokat, déltől pedig grill ételekkel és finom salátákkal csillapíthatjuk éhségünket a kiadós esti büfévacsoráig. A klasszikus T-bone steak és a hagyományos fokhagymás flekken jóízű társak lehetek egy napos délután.

A medencék mellett található két finn szauna, az exkluzív szaunaparkban sókamra, illatkamra, gőzfürdő, infraszauna, Kneipp taposó és egy csendszoba, amit nem is értem miért nem próbáltunk ki a gyermekmedence körüli zsivaly után. Bár nagyszerűen relaxálhatunk a különböző hőfokú és páratartalmú kamrákban is, a kellemes aromák, és olajak illata pedig tovább fokozza az örömöket.

Én elmentem a végsőkig, és a regeneráció folyamatát egy Aphrodite-masszázzsal koronáztam meg a wellness részlegben. Bár sokfajta kezelés közül választhattam volna, én az Aphrodité masszázst szemeltem ki, mert „az olívaolaj, a tengeri alga és iszap egyedülálló ásványi anyag tartalmával, és a méz gyógyító erejével jótékony hatással van a szervezet és a bőr intenzív méregtelenítő és salakeltávolító folyamatainak beindításában” – áll a kis tájékoztatóban. Egy nő füleinek zene e néhány szó, a gyönyörű bőr titkát lám már megfejtették, tőlem már csak egy karnyújtásnyira van. A kezelés valóban csodákat tett, ha nem is átváltozás formájában, de a bőröm igen hálás volt a közel egy órás kényeztetésért.

align=left A gyermekbarát szállodát előszeretettel látogatják gyermekes családok, nem csak a Balaton közelsége és a saját strand miatt, de a színes gyermekprogramok, és izgalmas animációk is nagy vonzerőt jelentek. A programok, amelyek a reggeli tornával kezdődnek és minidiszkóval érnek véget, egész napra lekötik a kicsiket. Van meseolvasás, különféle kézműves foglalkozások, szafari és vízi kalandtúra, gyermekvacsora és mini olimpia. Reggelizni és vacsorázni az elegáns, ízlésesen berendezett főépületben lehet. A tágas hallból, - ahol a recepció is helyet kapott – nyílik balra az étterem, jobbra a Riva bár. A Riva bár egy klasszikus drinkbár, amely napközben egy kávéház, az esti órákban kellemes zenével az éjszakai lokálok hangulatát idézi. A Korinthos étterem reggeli gazdag büféválasztéka az egészséges és reformételektől kezdődően a klasszikus angol, amerikai és kontinentális reggeli fogásait is tartalmazza. Jó tanács férfiaknak: a meleg ellenére nyáron se felejtsenek el hosszú nadrágot húzni vacsorához!

Kapcsolódó Tartalom