Evangelikus Templom - Siófok

látnivalók Siófokon

Evangelikus Templom - Siófok

A népi építészet hagyományait a legmodernebb eszközökkel ötvöző Makovecz Imre Kossuth díjas építész tervezte ezt az igazán különlegességnek számító, és figyelemfelkeltő építményt. Az épület alkotóelemeiben a fa dominál, mint természetes építőanyag. A tervező célja ezzel az, hogy az épületek és a természet közötti összhangot fenntartsa.

A templomnak 4 bejárata a van. A főbejárat fölött angyalszárnyak vigyázzák a belépőt. A templom 120 férőhelyes. Az oltár fölött Péterffy László alkotása látható, ami A feltámadott szobra nevet viseli. A torony tetején, az mitológiai életfából nő ki a kereszténység jelképe, a kereszt. Ez egyrészt a régi és új összefonódását jelképezi, másrészt pedig azt, hogy a golgotai kereszt nem a halál zsákmánya, hanem útjelező tábla az örök élethez. Az építéshez szükséges faanyagot a gyülekezet testvérgyülekezete a finnországi oulai közösség küldte. Tiszteletből a teret, ahol a templom áll Oula térnek nevezték el.

Az 1990-ben fölszentelt siófoki evangélikus templomban eredetileg csak harmónium, majd villanyorgona szolgáltatta a zenét. A hangversenyeken való megszólalásra is alkalmas sípos orgona építtetését 2003-ban határozta el a több mint hatszáz evangélikus hívet számláló egyházközség, amit 2004-ben helyeztek el a templom karzatán. A hozzá tartozó gyülekezeti házat 1992-ben szentelték fel. Az istentiszteleteken kívül sok hangverseny színhelyéül is szolgál a szép templom, különösen a nyári időszakban. Idegenvezetéshez előzetes bejelentkezés szükséges.

Cím:
Siófok, Fő u. 220.
Telefonszám: 84/310-549
Nyitva tartás:
Máj. 1-szept. 30.: H, Sze-Szo 10-12 és 16-18, K 10-12
Település ismertető
  • Siófok

    Siófok a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik. Északról a Balaton, keletr...

Siófoki és környéki programok

Szállások Siófokon


További találatok: |

és környékén


További találatok: | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu